Werkwijze

Ieder mens rouwt op zijn eigen unieke manier. Dat betekent dat ieder die van mijn begeleiding gebruik maakt een uniek begeleidingsplan krijgt.

In mijn praktijk op de 1e verdieping komen we samen. Lukt het niet de trap op te lopen dan kunnen we ook aan de tafel beneden zitten. Of ik kom bij jou thuis, als je een rustige omgeving kunt creëren voor ons gesprek.

We beginnen met een kennismaking/intakegesprek. Je mag je verhaal vertellen, ik luister zonder oordeel. In die veiligheid kunnen we ons verbinden. Je mag jezelf zijn met alles wat er is, je gemis, je  emoties en je gedachten. In deze verbinding kunnen wij in gezamenlijkheid kijken wat jij nodig bent en wat ik je kan bieden. Dit eerste gesprek is altijd vrijblijvend en gratis.   

Na de kennismaking ontvang je van mij een op maat gemaakt plan. Op basis van jouw behoefte en tijd die je hulp vraagt. Dit plan kan altijd weer naar behoefte worden aangepast.

We maken vervolgens een afspraak voor de eerste sessie. 

Ik ga er vanuit dat jij nooit alleen bij mij naar de praktijk komt. Je bent met onzichtbare draadjes gevlochten aan heel veel mensen. Bijvoorbeeld:  Je gezin,  je gezin waarin je geboren bent, je familie, je vrienden, werk, clubs, etc. Al die groepjes noemen we systemen. Ik kijk graag samen met jou, tijdens de 1e sessie, naar het familie systeem. Daar is al een heel verhaal. Wat is er vanuit het familiesysteem aan je doorgegeven, wat waren de normen en waarden waarmee jij bent grootgebracht. Ook komen de verliezen aan bod, hoe werd er met verlies omgegaan? Dit familie systeem werkt door in je huidige leven, dat is een feit. Wat heb je nog nodig en wat kan je loslaten?

Prijslijst 2023

kennismakingsgesprek ( 45-60 min)………………………………………………………………………………………………………….gratis

sessie rouw en verlies begeleiding ( 60 min)…………………………………………………………………………………………..57,50

sessie sterven/palliatieve begeleiding ( 60 min)…………………………………………………………………………………….57,50

sessie sterven/palliatieve begeleiding met meerdere personen ( 90 min)…………………………………100,00

Als het nodig is, voor werk en herstel,  bedrijfsarts of anders, dan maak ik een verslag van de sessies. Maar dus alleen als jij dit wilt. Voor registratie van je privé gegevens ( adres, telefoonnummer etc) werk ik volgens het AVG. 

Alles wat besproken wordt blijft in de praktijkkamer. 

Ik ben gecertificeerd Rouw en Verlies begeleider en heb daar de 2 jarige opleiding Omgaan Met Verlies gevolgd bij  Land van Rouw. Ik blijf mij ontwikkelen en volg masterclasses en online cursussen, zoals een masterclass Hechting van Riet Fiddelaers-Jaspers en de cursus:  “Jouw vanzelfsprekende plek” door Jane Coerts. Verder volg ik intervisie en krijg ik supervisie. 

Sinds kort sta ik in het bestand van Condole. Dit is een app voor mensen in rouw, die het gemakkelijker maakt om hulp te zoeken. Kijk ook op de site van Condole.